Oostermoercommissie informatie

Het Oostermoerfeest of gewoonweg Oostermoer is een feest met een lang verleden. Destijds was de doelstelling, het organiseren en bevorderen van tentoonstellingen in het belang van de landbouw. Tegenwoordig is het een feest voor de hele bevolking in de vijf Oostermoerregio’s in Noordoost Drenthe op de Hondsrug en het naastgelegen veengebied. Tot op de dag van vandaag staan er nog steeds typische agrarische festiviteiten op het programma, zoals de paardenkeuring, het concours hippique en de boerentrekkertrek.

Het Oostermoer wordt ieder jaar met een toerbeurt door een dorp in het gebied verzorgd. Ieder dorp heeft een eigen Oostermoer Stichting en er is overkoepelend de Tentoonstellingsvereniging Oostermoer (ook wel TTV Oostermoer genoemd). Daarnaast is er ook een Vijfkampcommissie die ieder jaar de Vijfkampstrijd tussen de dorpen organiseert. (Zie ook: website TTV Oostermoer).

Vanuit de buurtvereniging is de Oostermoercommissie ingesteld dat de Oostermoeractiviteiten voor Duurschen organiseert en uitvoert. Op deze pagina treft u alle informatie aan rond de Oostermoercommissie van Duurschen.

Onderstaande foto’s zijn een impressie van de wijk in de Oostermoeroptochten van 2009 en 2014.

Reacties zijn gesloten.