De buurtvereniging

Welkom op de website van buurtvereniging Duurschen.

De Buurtvereniging Duurschen is een buurtvereniging in het dorp Gieten in Drenthe. De wijk Duurschen stamt uit het jaar 1993 en de buurtvereniging is in 1996 opgericht door een aantal bewoners uit de wijk. Duurschen heeft op dit moment (2018) 86 gezinnen/huishoudens die lid zijn van de buurtvereniging.

In Duurschen hebben we een groot speelveld met een voetbalveldje en een speeltuin. Deze faciliteiten maken dat de wijk Duurschen dan ook zeer geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. Mocht u meer informatie willen rondom de speeltuin en faciliteiten, neem dan eens een kijkje bij de speeltuincommissie.

Het dorp Gieten heeft een zeer gunstige ligging t.o.v. grotere plaatsen zoals Groningen, Emmen, Assen en Veendam zowel via N33 en N34 als met openbaar vervoer. Het is een levendig dorp met een uitgebreid winkelbestand en vrijwel alle voorzieningen binnen handbereik (te denken valt hierbij o.a. aan diverse basisscholen, voortgezet onderwijs, een openluchtzwembad en sportfaciliteiten).

De omgeving is veelzijdig met enerzijds landerijen en anderzijds De Staatsbossen en diverse natuurgebieden. Hierin zijn verschillende wandel- en fietsroutes aangelegd.

Reacties zijn gesloten.